Які міфи про шоколад варто забути, як обрати правильний смаколик і як посилити його користь - читайте у Всесвітній день шоколаду.
У шоколадки є серотонін, який міг би допомогти "знищити" поганий настрій. Однак для цього доведеться з'їсти близько 13 - 15 кілограмів гіркого шоколаду одразу. Вживання великої кількості солодощів шкодить зубній емалі, і це стосується не лише шоколаду. Однак, за даними вчених Массачусетського технологічного інституту, порошок какао, який додавали в їжу тваринам, не викликав у них карієсу. Він швидше уповільнював розвиток цієї хвороби.
Какао містить таніни та інші антибактеріальні компоненти, які справляються з різними бактеріями ротової порожнини. Так, шоколад зменшує наліт на зубах, який і сприяє розвитку карієсу.
Чим корисний натуральний чорний шоколад
Запобігає та стримує прогрес атеросклерозу чи інших хвороб, пов’язаних із запаленням, і дещо знижує тиск;
какао, багате на флаваноли, може бути корисним пацієнтам із деменцією, хворобою Альцгеймера та тим, хто переніс інсульт.
позитивно впливає на стан мікрофлори кишківника;
у какао багато магнію, міді, калію та заліза, які підтримують роботу серцево-судинної і нервової систем.допомагає у фотозахисті нашої шкіри зсередини. Регулярне споживання чорного шоколаду чи какао зменшує вияви еритеми (почервоніння) та запалення, а також покращує кровопостачання шкіри і утворення колагену. Але це все одно не означає, що можна весь день лежати на пляжі і їсти шоколадки;
Немає коментарів:
Дописати коментар